Ülkemizde neredeyse her 6 kişiden üçünde görülebilen ve oldukça önemli bir sorun olan B12 vitamin eksikliği,, pek fazla önemsenmeyen fakat temelde çok ciddi sorunlara ve aksamalara neden olan problemlerin meydana gelmesine neden oluyor.
 B12 eksikliği yaşayan kişiler, ilk aşamada hafif baş dönmeleri gibi bazı bulgular ile karşılaşabiliyor. Buna bağlı olarak bir noktadan sonra unutkanlık, herhangi bir işe odaklanamama gibi sorunlar gelmeye başlıyor. Buda haliyle çalışan bir kimse iseniz, işinizde verimsiz olmanıza; öğrenci iseniz, eğitim hayatınızda verimsiz olmanıza neden oluyor.

Düzenli Beslenme ve Kahvaltı

B12, genelde düzensiz beslenen ve fast-food ağırlıklı tüketim yapan, kahvaltıya önem vermeyen kimselerde görülmekte. Bu nedenle her zaman mutlaka peynir, süt ve süt ürünleri tüketmeniz; akşam yemeklerinde düzenli olarak belli aralıklar ile et tüketmeniz büyük önem taşıyor. Özellikle de et bu konuda oldukça önemli.

Nitekim B12 eksikliği, et tüketmeyen insanlarda daha çok görülmektedir. Özellikle de vejetaryen kimselerde B12 eksikliği sıkça görülen problemlerden birisi olmaktadır.