Kilo verme konusunda her ne kadar herkes dikkate almasa da aslında en temel, en önemli nokta diyetisyen olmaktadır. Zira sağlıklı bir diyet süreci, ancak kişiye göre gerçekten yapılan analizler sonucunda elde edilen verilere göre hazırlanan bir diyet listesi ile mümkün olmaktadır.

Eğer sizler tamamen bağımsız bir şekilde etraftan topladığınız diyet listeleri ile hareket ediyorsanız, hiç bir şekilde bilinçli adımlar atmadan ünlü isimlere, kilo veren kişilere göre diyet yapıyorsanız ya gerçekten etkili bir sonuç elde edemez ya da gerçekten sağlıklı bir süreç sonucunda ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Herkesin Kendi Diyeti Olmalıdır

Diyet, tamamen kişiye göre hazırlanmalıdır. Sağlık durumunuz, alerjik tepkileriniz, şekeriniz ve diğer bir çok bilgileriniz elde edilmeli, bu bilgilere göre neleri tüketip, neleri tüketmeyeceğiniz bilinerek diyet listeniz hazırlanmalıdır. Ancak bu şekilde hem etkili hem de sağlıklı bir diyet süreci yaşayabilirsiniz. Bu süreç için ise ancak profesyonel, uzman bir diyetisyene danışman oldukça önemli bir konu olmaktadır.