Yaklaşan yaz aylarına daha gelmeden hepimizi fazla kilolarımızdan kurtulmanın telaşı sardı. Kilo vermek için çeşitli diyetlere göz gezdirirken aslında daha kolay bir yöntem olan erken uyanmak sayesin de kilo verilebileceği ortaya konulmaktadır. Erken uyanarak gün ışığından daha fazla faydalanıp çok daha düzenli ve erken uyku düzeni sayesinde kolayca zayıflanarak güzelliğinize güzellik katabilirken formunuzla tüm gözleri üzerinize çekebilirsiniz.
Nasıl mı?
Northwestern Üniversitesi Feinberg Tıp Okulu'nda yapılan ve "PLOS ONE" dergisinde yayınlanan bir açıklamada gün ışığı sayesinde kolayca kilo verilebildiği belirtilmektedir.

Araştırmalar sırasında 54 kişi 7 gün boyunca gözlendi ve kalori günlükleri tutuldu ve her birinin yaşam tarzları ne olursa olsun, gün ışığını daha çok alan katılımcıların, diğerlerine göre daha düşük vücut kitle indeksine sahip oldukları görülmüştür.

Peki, Gün ışığı nasıl zayıflatıyor. Senkronizasyonunu dengeliyor ileriki saatlerde ve düzenli bir uyku düzenine sahip olmanızı sağlıyor. Düzenli bir uygu takibi yapan kişilerde metabolizma daha hızlı çalıştığından daha kolay ve hızlı kilo vermeyi sağlıyor.
Ayrıca yüksek miktarda mavi ışık içeren gün ışığı doğrudan kilo vermeye de olanak sağlar. Çünkü mavi ışık günlük ritmimiz üzerinde oldukça güçlü bir etkiye sahiptir.

Hızlı kilo vermek için gün ışığı sayesinde 2 şekilde kilo verebilirsiniz. Bunun için sizlerde özellikle; 08.00-12.00 saatleri arasında 30 dakika kadar gün ışığında kalarak hızlı kilo verme adına yapılacak en önemli uygulamayı yapabilirsiniz. Hiçbir şekilde beslenme programınızı bozmadan, çok daha fazla hareket etmeden, kolayca yaşantınıza devam ederek, hızlı bir şekilde zayıflayabilirsiniz.
Özellikle gün ışığında işe yürüyerek gitmek, ya da sabah kahvaltınızı gün ışığı altında yapıyor olmanızda yine kilo vermenizi hızlandıran önemli faktörlerdir.